+31 20 260 22 29 contact@lhbtikravmaga.nl

WAT KRAV MAGA IS

Krav Maga is een unieke ongewapende zelfverdedigingsmethodiek gebaseerd op de natuurlijke reacties van de mens in bedreigende en gevaarlijke situaties en daardoor geschikt voor iedereen.

Bij zelfverdediging voor LHBTI’ers zijn wel andere dingen belangrijk dan bij de zelfverdediging van cisgender hetero mannen en vrouwen. Ook zijn er specifieke scenario’s die voor LHBTI’ers een gevaar vormen. Kon je in de jaren ‘90 als LHBTI’er nog ‘flierefluitend over straat’; nu moet je je wel echt bewust zijn van waar je je bevindt. Een ordinaire ‘kroeghoek’ van iemand die het niet eens is met je levensstijl. Een woordenwisseling met een intimiderend groepje jongeren tijdens het stappen. Krav Maga geeft de handvatten om dergelijke situaties te vermijden, te voorkomen, eruit te ontsnappen, aanvallen te ontwijken, jezelf te verdedigen en te bevrijden.

Krav Maga is een Hongaars-Israëlisch zelfverdedigingssysteem ontwikkeld voor het snel aanleren van effectieve zelfverdedigingstechnieken voor mensen die geen ervaring met vechten hebben. Het is voor iedereen geschikt, ongeacht gewicht, leeftijd, lengte of geslacht. Krav Maga combineert technieken uit verschillende vechtsporten. Technieken die zijn gebaseerd op je natuurlijke reflexen en voornamelijk voor het gebruik op straat zijn ontwikkeld. Daar waar je o.a. te maken hebt met een harde ondergrond, in de weg staande fietsen en grachten. Er zijn geen scheidsrechters of tijdslimieten. De technieken zijn niet gericht op competitie. Krav Maga is een compleet pakket van fysieke en mentale beheersing in dreigende situaties, welke ook nog eens goed is voor je conditie en body shaping

Al eens slachtoffer geweest van een geweldsdelict?

Dan biedt Krav Maga de empowerment die je nodig hebt. We beseffen ook zeker dat, vanwege het fysieke contact, de Krav Maga zelfverdedigingstraining eng kan zijn. Het prikkelt wellicht ook de herinneringen aan het incident. We houden hier altijd rekening mee. We bieden niet enkel een veilige trainingsomgeving en een zeer ervaren trainer, ook nemen we voor je proeftraining/eerste training altijd even contact met je op om te bespreken of je klaar bent voor deze reis naar empowerment. Is het voor jou nog te vroeg en concluderen we samen dat je nog het een en ander dient te verwerken, dan hebben wij onze contacten bij Slachtofferhulp Nederland die jou graag te woord staan, adviseren en begeleiden.