+31 20 260 22 29 contact@lhbtikravmaga.nl

ONZE BOND

“So that one may walk in peace”

De International Krav Maga Federation (IKMF) is in 1995 door vooraanstaande Krav Maga-experts opgericht om het zelfverdedigingssysteem Krav Maga wereldwijd bekend te maken. Het is de eerste en grootste Krav Maga-organisatie ter wereld. Inmiddels is de IKMF in 68 landen vertegenwoordigd en is de organisatie betrokken bij het wekelijks trainen van ruim 100.000 mensen wereldwijd. Het IKMF-hoofdkantoor is gevestigd in Israël. De voorzitter is Avi Moyal (Master level 2). Bo van Velzen (Expert level 2) is aangesteld als Country Director van IKMF Nederland. De Coördinator LHBTI Divisie IKMF Nederland is Stephan Wattimena (Expert level 1).

Krav Maga voor leger, politie en overheid

In tientallen landen is de IKMF actief in het trainen van militaire, politie en security eenheden, alsmede het opleiden van instructeurs van deze units. De ervaring en expertise van de IKMF op gebied van krav maga toepassingen binnen het raamwerk van de wet is uniek te noemen. In haar 20 jarig bestaan heeft de IKMF meer dan een miljoen mensen weerbaar gemaakt en als gevolg daarvan levens gered van hen die middels preventief of fysiek daadkrachtig handelen erger wisten te voorkomen. Elke organisatie roept dat zij de grootste en de beste zijn, maar hoe bepaal je dat? IKMF is als enige krav maga organisatie officieel partner van de Israëlische overheid verantwoordelijk voor trainingen van alle elite eenheden van politie, veiligheidsdiensten en defensie. Niet af en toe een seminar waarmee organisaties op hun borst trommelen, maar structureel in contracten met de overheid, ook in het buitenland. Dit maakt wat de IKMF onderscheidt van alle anderen en waardoor jij weet met de enige echte organisatie te maken te hebben. Overheidsinstanties kunnen dit via de Ambassade bevestigd krijgen.

Krav Maga voor burgers

De Krav Maga methodiek werd als eerste toegepast in het Israëlische leger. Vervolgens is dit uitgebreid naar politie en beveiliging. Niet veel later is de methodiek ook geschikt gemaakt voor burgers. Op zich verschillen de technieken niet zoveel, maar wel de manier van trainen en hoe een situatie wordt beëindigd. Voor alle doelgroepen is prioriteit één de eigen veiligheid en/of de veiligheid van anderen. Militairen en politie hebben beschikking over geweldsmiddelen, protectiemiddelen, communicatie-apparatuur en werken binnen kaders van hun ambtsinstructie. Zij zijn dus in zekere mate beperkt in hun mogelijkheden, maar aan de andere kant beschikken ze wel over wapens. Burgers dragen doorgaans geen wapens en worden niet beperkt door een ambtsinstructie. Alleen door de wet. Waar een politieman na zijn zelfverdedigingsactie overgaat tot controle van de situatie of aanhouding, leren wij jou als burger te kiezen voor de veiligheid van afstand door tactisch te verplaatsen en weg te rennen nadat je je tegenstander(s) hebt uitgeschakeld. Met uitschakelen bedoelen we dat we doorgaan met toepassen van noodzakelijk geweld, totdat het verzet van de tegenstander(s) gestopt is.

Krav Maga voor LHBTI’ers

IKMF Nederland is de enige Krav Maga-bond die zich bezighoudt met trainingen geven aan de LHBTI-gemeenschap. Hiermee onderschrijft de bond het bedrijfscredo “So that one may walk in peace” en geven ze het voorbeeld in de strijd voor gelijkheid en veiligheid voor iedereen. Bij zelfverdediging voor LHBTI’ers zijn andere dingen belangrijk dan bij de zelfverdediging van cisgender hetero mannen en vrouwen. Met name de specifieke scenario’s die voor LHBTI’ers een gevaar vormen. Kon je in de jaren ‘90 als LHBTI’er nog ‘flierefluitend over straat’; nu moet je je wel echt bewust zijn van waar je je bevindt. Een ordinaire ‘kroeghoek’ in het gezicht van iemand die het niet eens is met je levensstijl. Een woordenwisseling met een intimiderend groepje jongeren tijdens het stappen. Krav Maga geeft de handvatten om dergelijke situaties te vermijden, te voorkomen, eruit te ontsnappen, aanvallen te ontwijken, jezelf te verdedigen en te bevrijden. Een compleet pakket van fysieke en mentale beheersing in dreigende situaties, welke ook nog eens goed is voor je conditie en body shaping

Tijgertje Zelfverdediging eerste officiële IKMF LHBTI locatie!

Tijgertje LHBTI Zelfverdediging biedt de LHBTI-gemeenschap al sinds 1982 lessen in weerbaarheid. Sinds 2015 behoort de zelfverdedigingsmethodiek Krav Maga tot het lesaanbod. IKMF Nederland wilde de samenwerking met Tijgertje LHBTI Zelfverdediging graag versterken en hebben daarom formeel de handen met hen ineen geslagen. Sinds juli 2017 is Tijgertje LHBTI Zelfverdediging de eerste officiële IKMF LHBTI Krav Maga-locatie, niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. De IKMF steunt de LHBTI-gemeenschap in gelijkheid en veiligheid en heeft daarom ook een speciale divisie voor LHBTI’ers opgezet binnen de eigen organisatie. Onze instructeur Stephan Wattimena is benoemd tot landelijke coördinator van de LHBTI Divisie in Nederland en is mede-ontwikkelaar van het LHBTI-curriculum en programma: BE SMART AND R.E.A.D.Y. Responsibly Empower And Defend Yourself