Tijgertje Zelfverdediging en IKMF Nederland slaan handen ineen voor LHBTI-gemeenschap

De laatste jaren heeft er een historische en verontrustende toename plaatsgevonden van geweld tegen de LHBTI-gemeenschap. Terwijl deze gemeenschap hoopt op verandering door vredig te protesteren, lijkt de noodzaak om je als LHBTI’er te kunnen verdediging onvermijdelijk. Tijgertje LHBTI Zelfverdediging biedt de LHBTI-gemeenschap al meer dan 35 jaar lessen in zelfverdediging. Sinds enkele jaren behoort Krav Maga tot het lesaanbod. De International Krav Maga Federation (IKMF) Nederland wilde deze samenwerking versterken en hebben daarom formeel de handen ineen geslagen met Tijgertje Zelfverdediging. Sinds juli 2017 worden er niet alleen Krav Maga-trainingen gegeven bij Tijgertje LHBTI Zelfverdediging, maar is het ook de eerste officiële IKMF LHBTI Krav Maga-locatie in Nederland.

Voorloper in steun voor veiligheid en gelijkheid

Krav Maga is, van oorsprong, een unieke Israëlische zelfverdedigingsmethodiek. De laagdrempelige technieken zijn gebaseerd op de natuurlijke reflexen die men toont in gevaarlijke situaties. Je leert bij Krav Maga niet alleen jezelf te verdedigingen, maar ook alerter te zijn van je omgeving. Het levert daarnaast ook meer zelfvertrouwen, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen op.

IKMF Nederland is de enige Krav Maga-bond die zich bezighoudt met trainingen geven aan de LHBTI-gemeenschap. Hiermee onderschrijft de bond het bedrijfscredo “So that one may walk in peace” en geven ze het voorbeeld in de strijd voor gelijkheid en veiligheid voor iedereen.

“IKMF steunt de LHBTQI-gemeenschap en geeft deze doelgroep middels trainingen en workshops handvatten om zichzelf sterker te voelen, zelfverzekerder over straat te lopen en veilig thuis te komen”, aldus Bo van Velzen, instructeur Expert level 2 en Country Director IKMF Nederland.

Krav Maga op Pride Amsterdam 2017

Één van de grootste evenementen en pleidooiplatforms voor de emancipatie van de LHBTI-gemeenschap is Pride Amsterdam. Dit jaar keert het festival van 29 juli tot en met 6 augustus weer terug naar de hoofdstad. Tijgertje LHBTI Zelfverdediging geeft tijdens het festival, in samenwerking met IKMF Nederland, een aantal Krav Maga-clinics. De clinics vinden plaats op zaterdag 29 juli 2017, om 14:00, 15:00 en 16:00 uur, in het Vondelpark, dat is omgedoopt tot Pride Park gedurende Pride Amsterdam.

Jan Pieter de Lugt, Communicatiemanager Tijgertje LHBTI Zelfverdediging: “We zijn trots op de versterkte samenwerking met IKMF Nederland en dat ze zij aan zij met ons staan in de strijd voor gelijkheid en veiligheid voor iedereen. Iedereen is welkom om deel te nemen aan onze Pride-clinics, ongeacht afkomst, leeftijd, geslacht, religie, seksuele oriëntatie en geaardheid.”