TransAmsterdam sluit Pride Walk af met clinic Krav Maga in Pride Park

TransAmsterdam, een stichting voor transgenders, loopt op 29 juli aanstaande de befaamde Pride Walk, welke vooraf gaat aan de opening van Pride Amsterdam. De loop sluit TransAmsterdam af met een Krav Maga clinic in het Pride Park. Deze zelfverdedigingstraining wordt gefaciliteerd door Pride & Sports, LHBTI-sportclub Tijgertje en de International Krav Maga Federation Nederland. TransAmsterdam vindt het volgen van de clinic een belangrijke bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van de transgendergemeenschap. De stichting nodigt daarom ook alle Pride Walk lopers uit om deel te nemen aan de Krav Maga clinic.

Handen ineen voor gelijkheid en veiligheid

De laatste jaren heeft er een historische en verontrustende toename plaatsgevonden van geweld tegen de LHBTQI-gemeenschap. Terwijl deze gemeenschap hoopt op verandering door vredig te protesteren, lijkt de noodzaak om je als LHBTI’er te kunnen verdediging onvermijdelijk. LHBTI-sportclub Tijgertje en de International Krav Maga Federation (IKMF) Nederland hebben daarom de handen ineen geslagen en staan zij aan zij in de strijd voor gelijkheid en veiligheid voor iedereen. Middels de Krav Maga trainingen krijgt iedere deelnemer laagdrempelige handvatten mee om zichzelf sterker te voelen, zelfverzekerder over straat te lopen en veilig thuis te komen.

Van Pride Walk naar Pride Park

De Pride Walk is een loop van het Homomonument naar het Vondelpark. Onder de slogan ‘Marching with Pride’ is iedereen welkom om mee te lopen. Tijdens de Pride Walk wordt er aandacht gevraagd voor individuele LHBTI’ers uit de 76 landen waar homoseksualiteit in het wetboek van strafrecht staat en wordt hen een gezicht geven. Het ontvangst van Pride Walk start om 11:00 uur. Om 12:00 uur wordt er vanaf het Homomonument op de Westermarkt naar het Vondelpark gelopen, dat die dag wordt omgedoopt tot Pride Park. Rond 13:00 uur komen de lopers bij het openluchttheater in het Vondelpark aan waar Pride Amsterdam 2017 officieel geopend wordt. Om 14:00, 15:00 en 16:00 uur worden de Krav Maga clinics gehouden in sectie 5A van het Pride Park. volgt TransAmsterdam

‘Aangekomen in Pride Park kan je met ons meedoen aan een Krav Maga Clinic – een zelfverdedigingscursus die gericht is op het vergroten van ons zelfvertrouwen en weerbaarheid op straat’, meldt TransAmsterdam. Ook vindt er een rugbytoernooi plaats, is er een silent-disco en treden er artiesten op. De festiviteiten in het park duren tot 23.00 uur. Het is de aftrap van de Gay Pride, die tot en met 6 augustus duurt. De botenparade vindt plaats op 5 augustus.

Je leert bij Krav Maga niet alleen jezelf te verdedigingen, maar ook alerter te zijn van je omgeving. De focus ligt op het voorkomen, de-escaleren en, indien nodig, verdedigen, bevrijden en wegkomen. Naast deze handvatten levert het meer zelfvertrouwen, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen op. Een totaalpakket van fysieke en mentale beheersing.

Wereldwijd is de International Krav Maga Federation (IKMF) de grootste Krav Maga-bond. Deze bond wordt ook in ons land vertegenwoordigd middels IKMF Nederland. Ze bieden trainingen voor onder andere Defensie, Justitie en Beveiliging, maar ook medewerkers uit het bedrijfsleven, burgers en de aandachtsgroepen ‘Vrouwen’ en ‘Kinderen’. Sinds medio juli dit jaar is daar de LHBTQI-gemeenschap als aandachtsgroep bijgekomen. Sportvereniging Tijgertje LHBT Zelfverdediging is nu de eerste officiële IKMF LHBTQI Krav Maga-locatie in ons land. IKMF Nederland is daarnaast de enige Krav Maga bond die zich bezighoudt met trainingen geven aan de LHBTQI-gemeenschap. Hiermee onderschrijft de bond het bedrijfscredo “So that one may walk in peace” en geven ze het voorbeeld in de strijd voor gelijkheid en veiligheid voor iedereen.