Wij zijn het zat!

Amsterdam. 25 juli 2018. Een zomerse woensdagavond. De vrolijke, goedlachse en nietsvermoedende Fedor fietst naar huis. “Kuthomo!”, wordt er geroepen. Een gezellige avond uit verandert voor hem vervolgens in een horrorverhaal welke eindigt in het ziekenhuis. Fedor is door de discriminerende belagers van zijn fiets getrapt en zodanig mishandeld dat hij niet normaal uit één van zijn ogen kan kijken.

Weer een incident. Het houdt maar niet op! Uitgescholden, bespuugd of zelfs fysiek aangevallen worden alleen vanwege je geaardheid. Het geweld tegen LHBTI’ers neemt alleen maar toe en neemt ook heftigere vormen aan. Burgers, BN’ers, overheidsinstanties en zelfs de politiek zijn bij ieder incident verontwaardigd, tonen steun op social media en veroordelen de incidenten publiekelijk. Maar wat heb je aan al die likes, comments, shares en reTweets? Het lijkt niets te veranderen. Is dit dan het leven van een LHBTI’er in het oh zo tolerante Nederland anno 2018? Verdrongen worden tot een Internethoekje die bij de volgende paar MB’s over een van de 300 Kardashian weer vergeten is, terwijl de offline angst en onzekerheid blijft?

#ikbenhetzat #wijzijnhetzat #westandtogether

Uiteraard gebeuren er achter de coulissen goede dingen. Mensen die hard werken aan verandering en niet opgeven. En wij sluiten ons daar graag bij aan. We doen dit al sinds 1982 en zullen niet stoppen. Onze missie is dat iedereen veilig door het leven kan, zo ook LHBTI’ers. Dit realiseren we o.a. door reguliere trainingen en workshops op maat aan te bieden. Voor particulieren en bedrijven die zich bezig houden met een Diversiteits- & Inclusiviteitsprogramma. Het is echter ook ons doel om een maatschappelijke beweging op gang te brengen omtrent de veiligheid van LHBTI’ers en een knooppunt te zijn in het netwerk van een positieve LHBTI-beweging. Dit doen we o.a. door met de juiste partners om tafel te zitten en mediale aandacht te geven aan de problematiek, zoals geweld tegen Fedor en de rest van de LHBTI-gemeenschap of de onzichtbaarheid van LHBTI’ers in de reguliere sportwereld. Nationaal en internationaal. Samen met onze partnerbond de International Krav Maga Federation. Wij zijn het niet alleen zat, maar geven ook niet op. Zichtbaarheid is hierbij van belang. Daarom blijven we delen, samenwerken en staan we dit jaar ook weer in het Vondelpark gratis workshops zelfverdediging te geven tijdens Pride Amsterdam.

Gratis workshop zelfverdediging / Krav Maga @ Pride Amsterdam

Kom zaterdag 28 juli tussen 13:30 – 17:30 langs voor een gratis workshop zelfverdediging krav maga! Gun jezelf meer weerbaarheid!

#wijzijnhetzat #ikbenhetzat #westandtogether